Jela s roštilja

Ramstek na žaru sa začinskim maslacem

Sastojci:

» četiri odreska ramsteka od 200 do 250 g
» 800 g mladog krumpira
» 125 g MEGGLE maslac sa začinskim biljem
» pikantna salsa od rajčice
» feferoni, češnjak
» 400 g kuhanih zelenih mahuna
» peršinov list
» maslinovo ulje
» sol i papar

Priprema:

Odreske ramsteka posolite i popaprite, premažite uljem i pecite na roštilju po 3 do 4 minute sa svake strane. Za to vrijeme u tavi ispržite, dobro oprane i neoguljene, mlade krumpire narezane na komade. Salsu od rajčica ugrijte uz dodatak usitnjenih par feferona (pripazite da ne bude previše pikantni). Kuhane i ocijeđene zelene mahune začinite solju, paprom, sitno sjeckanim češnjakom i maslinovim uljem te dobro izmiješajte. Zatim pečeni ramstek kratko odložite u posudu na toplo mjesto, kako bi se malo opustio. Sve zajedno složite na tanjur, krumpir posolite i polijte s malo hladnog maslinovog ulja, na odrezak položite komadić maslaca sa začinskim biljem.